Boka online
Affärsresor: 08-665 10 00
Gruppresor: 08-661 58 00
Privatresor: 08-100 200

Ayurveda Kerala

Ayurveda Kerala.jpeg

Följ med till Kerala, Indien på en ayurvedisk hälsoresa
När novembermörkret lägger sig över Sverige, hur skönt skulle det inte vara att göra en hälsoinvestering i dig själv, samtidigt som du får sol, bad och värme?

Vi reser till Somatheeram Ayurvedic Health Resort tillsammans med Emilie Röhl, som är utbildad hälsorådgivare inom ayurveda, hon är med oss på resan för att guida och stötta oss i ayurvedans lära. 

Intentionen är given – njuta under resan,  komma tillbaka hem smidigare, rörligare, lugnare, gladare i både kropp och själ samt med nya goda vanor!

Om Somatheeram Ayurvedic Health Resort
Somatheeram Ayurvedic Health Resort ligger söder om Kovalam, inbäddat i tropisk grönska. Här bor man mitt i naturen omgiven av kokospalmer, mangoträd och många andra tropiska växter, inklusive ayurvediska medicinalväxter.

Utsikten mot den till synes ändlösa Malabarkusten är fantastisk. Smala stigar och några trappor leder ned till Indiska Oceanens vita strand och möjliggör närkontakt med det indiska livet och kulturen. Man kan följa fiskarna i den närliggande byn när de i soluppgången drar in sina fiskenät på stranden, promenera längs stranden i solnedgången och ständigt höra vågornas brus. 

Hus och hyddor är smakfullt inrett i klassisk stil. Det är rent och fint, matsalen serverar smakrik vegetarisk mat och färska frukter och de ayurvediska behandlingarna är förstklassiga (män behandlas av män och kvinnor av kvinnor). 

Pancha Karma-kuren
Kuren skräddarsys för varje individ efter en konsultation med Ayurvedadoktorn. Kurens utformning beror på gästens hälsotillstånd och medicinska förutsättningar och längden på vistelsen. Vissa gäster kommer hit för att behandla en mängd åkommor som stress, hudproblem, ischias och reumatism. Men man behöver inte var sjuk eller ha några medicinska problem för att dra nytta av ayurvedabehandlingar. Ayurveda är framförallt ett förebyggande hälsosystem och alla terapiformer här främjar välbefinnandet. 

Varmt välkommen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna
Stureplans Resor är partner till DIB Alliance