Om Emilie Röhl

Emilie är utbildad hälsorådgivare inom ayurveda och är med oss på resan för att guida och stötta oss i ayurvedans lära. Du kommer att kunna stifta bekantskap med värdefull kunskap om vitalitet, välbefinnande och kroppens fantastiska läkekraft. Innan vi åker ger Emilie oss en föreläsning om ayurvedans grunder i Stockholm och väl på plats blir det ytterligare några fördjupande föreläsningar om ayurveda.

En resa till Ayurvedans källa – det vackra Kerala i Indien

I flera tusen år har ayurveda förts vidare från generation till generation. När jag började intressera mig för ayurveda i slutet av 90-talet var det relativt okänt i väst. Det var inte många i min omgivning som kunde berätta vad denna indiska hälsolära innebar. Idag, ca 20 år senare kan man läsa om ayurveda nästintill överallt i böcker, tidningar och på sociala medier. Det är så mycket lättare att få information om doshor, mat som är anpassad efter din konstitution och holistiskt tänk. Äntligen! Vi är på god väg att återfå insikten om hur allt i livet hänger ihop, hur vår kropp och vårt sinne interagerar och egentligen fungerar. Det är just det ayurveda betyder. Kunskapen om livet. Kunskapen om ditt liv. Din kropp. Ditt sinne. Dina rutiner. Helheten.

Jag utbildade mig till yogalärare i mitten av 2000-talet och ayurveda blev snabbt en ännu större del av mitt liv. Jag läste alla böcker i ämnet jag kom över och införlivade den ena rutinen efter den andra i hela min familj. Det handlar inte bara om mat, det är så mycket mer. Ett tankesätt med rutiner för vila, aktivitet, egenvård och insikter baserat på samband i naturen.

Så småningom bokade jag en resa till i Kerala i Indien och fick möjligheten att uppleva ayurvedans fullständiga erbjudande på ett hälsocenter med yoga, meditation, behandlingar, välgörande mat och reningskurer. Jag förstod på djupet vad ayurvedan kan göra för vårt välbefinnandet. Jag hade länge haft problem med min hy, smärta i ett knä efter en skidvurpa och en obskyr tandvärk som min tandläkare inte kunde förklara. När jag lämnade Kerala tre veckor senare var jag helt återställd. Som ny. Mitt immunförsvar hade fått precis den boost det så väl behövde för att läka allt, mitt sinne var rofyllt  och klart samtidigt som min energi var på topp. Det var en unik upplevelse. På många sätt magisk.

Min ambition när jag kom hem var att lära mig ännu mer. Jag blev så inspirerad och bestämde mig för att sprida de ayurvediska kunskaperna till så många som möjligt.

Jag skrev in mig på en längre ayurveda utbildning med Dr Sangeeta i Stockholm och åkte efter avslutad examen åter till Kerala för att praktisera på en ayurvedaklinik. Sedan dess har jag arbetet som hälsorådgivare, haft föredrag och ordnat kurser. Det har varit en perfekt kombination för mig som yogalärare.  

Nu är målet att arrangera en resa till Kerala och på ett varsamt sätt introducera ayurvedabehandlingarna till en mindre grupp. Ordna en unik upplevelse som främst handlar om en upptäcktsresa inom dig själv. Det blir en kombination av värme, vacker miljö, ayurvedans synsätt, grundläggande hälsobegrepp och föryngrande behandlingar.

Emilies bakgrund
2006-2008 Yogalärarutbildning i Paris
2013-2014 Ayurvedautbildning med Dr Sangeeta, Yogayama Stockholm
2014 Praktik på Kerala Ayurveda Hospital & Academy, Indien
2017 Kurs i Ayurvedisk medicin m Dr Sangeeta, Stockholm

Emilie.png