Om Somatheeram Ayurvedic Health Resort

Somatheeram Ayurvedic Health Resort heter centret som vi ska åka till och det ligger söder om Kovalam, inbäddat i tropisk grönska. Här bor man mitt i naturen omgiven av kokospalmer, mangoträd och många andra tropiska växter, inklusive ayurvediska medicinalväxter.

Utsikten mot den till synes ändlösa Malabarkusten är fantastisk. Smala stigar och några trappor leder ned till Indiska Oceanens vita strand och möjliggör närkontakt med det indiska livet och kulturen. Man kan följa fiskarna i den närliggande byn när de i soluppgången drar in sina fiskenät på stranden, promenera längs stranden i solnedgången och ständigt höra vågornas brus.

Hus och hyddor är smakfullt inrett i klassisk stil. Det är rent och fint, matsalen serverar smakrik vegetarisk mat och färska frukter och de ayurvediska behandlingarna är förstklassiga (män behandlas av män och kvinnor av kvinnor). 

Ayurveda är ett ord på sanskrit som betyder ”kunskapen om livet”. Det är en mycket komplex och allomfattande hälsolära som utövats i Indien i många tusen år. Kerala, som är Indiens södra spets, är ayurvedans källa.
Här finns många välrenommerade ayurvediska hälsocenter och Somatheeram Ayurvedic Health Resort är ett av de allra bästa, www.somatheeram.org

Den äkta och traditionsrika ayurveda-läran står i centrum på Somatheeram Ayurvedic Health Resort, den första anläggningen som gjorde en stor insats att få den ayurvediska läran känd utanför de indiska gränserna. Det är tack vare den mer än 20 år långa erfarenheten med internationella gäster som anläggningen byggt upp så goda relationer med Europa. Somatheeram Ayurvedic Health Resort är ett ayurveda-center, som bygger på ett enhetligt koncept med fokus på hälsa som samtidigt reflekterar skönheten i den indiska kulturen. Somatheeram Ayurvedic Health Resorts ambition är att erbjuda ayurveda, yoga och meditation i en avkopplande och spännande miljö. 

Flera gånger har landets regering utsett Somatheeram Ayurvedic Health Resort till ”Best Ayurvedic Center” tack vare kvalitén på den service som erbjuds. Det är den enda anläggningen som har fått denna utmärkelse mer än en gång.