Boka online
Affärsresor: 08-665 10 00
Gruppresor: 08-661 58 00
Privatresor: 08- 100 200
Jour: 08-665 07 57

Bra att veta för resor till Israel

Dan_hotell_Tel_Aviv_W.jpg

Bra att veta när Du ska resa till Israel

Turistvisa
Samtliga nordiska medborgare erhåller 3 månaders turistvisum, utan kostnad, vid ankomst till Israel. Visumet erhålls vid passkontrollen.   

I samband med incheckning på hotell så ska visumet uppvisas. Längst ner på sidan kan du se ett exempel på hur visumet ser ut.

Pass
Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedatum.

Tid
Tidsskillnad mellan Israel och Sverige: +1. När klockan är 12.00 i Sverige så är den 13.00 i Israel.

Valuta
Du kan köpa israeliska Shekel på bl.a. Forex. Det går oftast även bra att betala med bank/ kreditkort i Israel. du kan även ta ut kontanter med ditt bank- eller kreditkort.

Taxi
Det är relativt billigt att åka taxi i Israel. Det är lag i Israel att taxichauffören sätter på sin taxameter inom stadens gränser. Reser du mellan städer gäller inte taxameter utan då är det viktigt att du gör upp priset innan du åker med.

Dricks
Det är brukligt att man betalar 12% dricks när man äter på restaurang. Däremot brukar man inte ge taxichauffören dricks.

Elektricitet
Israel har samma standard som Sverige när det gäller el, dvs 220 volt. Kontakterna är lite annorlunda men svenska kontakter brukar fungera.

Mobil/internet
De flesta hotellen i Israel erbjuder gratis internet. Det går då att ringa med Whats Up utan kostnad till abonnenter som också har det. Det är relativt dyrt att ringa till Sverige eller att ta emot
telefonsamtal från Sverige i Israel. Om du smsar till Sverige så kostar det cirka 2- 3 kronor per sms beroende vilket telefonabonnemang du har.

Sabbat/helgdagar
På sabbaten är de flesta judiska butikerna och företag stängda och även många restauranger. Sabbaten börjar på fredag eftermiddag/kväll och slutar på lördag kväll.

Klädtips
Det är viktigt att du har på dig solskyddsfaktor, huvudbonad samt sköna och behagliga skor. Glöm inte att dricka mycket vatten.

Turistvisa.png
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna
Stureplans Resor är partner till Egencia