Boka online
Affärsresor: 08-665 10 00
Gruppresor: 08-661 58 00
Privatresor: 08- 100 200
Jour: 08-665 07 57

Jacob Mühlrads Tel Aviv

Tel Aviv

Tel Aviv enligt kompositören Jacob Mühlrad

På ett sätt har jag vuxit upp i Tel Aviv. Jag har rest dit i hela mitt liv och där jag känner mig som hemma. Tel Aviv är en riktig världsmetropol, ett mellanösterns New York. Hit reser man för solen, storstadspulsen, klubbarna, maten och kulturen.
Det finns egentligen ingen anledning att inte åka hit. Här är mina personliga favoriter:

Se
Tel Aviv Museum of Art visar en av världens mest intressanta konstsamlingar och är ständigt aktuella med nya utställningar, de är duktiga på att visa upp samtida konstnärer. Den som är intresserad av lokala konstnärer, som kanske inte är lika erkända som de på Museum of Art, kan bege sig till konstnärskvarteren i Jaffa där man ställer ut väldigt mycket konst i stora hangarer. Om man, precis som jag, är intresserad av balett borde man även planera in ett besök på Suzanne Dellal Centre.

Bo
Boutiquehotellen Hotel Montifiore och det lite lyxigare The Normans är riktigt bra. Men när jag känner mig trött på hela boutique-kulturen kan jag tycka det är skönt med ett opersonligt och konventionellt hotell, Royal Beach Tel Aviv är en favorit. Prima Hotel är också bra om man har en mindre budget, trestjärnigt med mindre rum och härlig havsutsikt.

Äta
Vill man ta något att äta efter en lång dag på stranden är Lala Land Beach ett självklart ställe. Manta Ray är en fantastisk fiskrestaurang som fylls till bredden varje morgon när fiskebåtarna lägger till med dagens fångst. Om man vill ha fine dining är Messa bra.
För en brunch, dagen efter en hård natt, är äggrätterna på Benedicte en given lösning. Annars finns det gott om falafel-ställen på Dizengoff street som är riktigt bra.

Nattliv
Kvällarna och nätterna i Tel Aviv är otroliga. De innehåller allt från små mysiga barer i Neve Tzedek till den lite oslipade klubben The Block i de södra delarna av staden, där många europeiska dj:s gärna spelar. I Rothschild ligger klubben Radio E.P.G.B och i norra hamnen ligger Shablul Jazz Club för kvällar när man är upplagd för lite mer soft musik.

Prisexempel: En långweekend i Tel Aviv på ett bra hotell börjar på 9 000:- per person i delat dubbelrum

Texten är hämtad från vårt resemagasin som vi har gjort i samarbete med SvD

Gör din reseförfrågan nedan eller maila oss på privatresor@stureplans.se eller ring på 08 - 100 200

Avreseort:                                        
Avresedatum:                                  
Hemresedatum:                              
Antal resenärer:                              
Namn:                                               
Email:                                                
Telefon:                                              
                                                                          

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna
Stureplans Resor är partner till Egencia