Boka online
Affärsresor: 08-665 10 00
Gruppresor: 08-661 58 00
Privatresor: 08- 100 200
Jour: 08-665 07 57

Kerala - Den perfekta resan

Kerala_Indien_2.jpg

Den perfekta resan

Kerala, längst ner i södra Indien, är distriktet som känns som en frodig, grön, skimrande trädgård. Här odlas kryddor, cocosnötter, palmer och ris. Livet levs lite långsammare här.

Vi landar i Kochi och den sköna värmen slår emot oss när vår leende chaufför hämtar oss. Det är tidigt på morgonen i Indien och vi behöver sova på vägen ner mot Keralas ”Backwaters”- Laguner och sjöar med bräckt vatten som löper längs den arabiska sjön -  men det händer alldeles för mycket spännande längs vägen.  Trots stora avstånd i Indien och det faktum att man färdas relativt långsamt är varje stund på vägarna en upplevelse. Här bor familjer. Småbarn leker i vägrenen. Kossor promenerar gärna i din fil, och plötsligt möter du en transportkärra med sin barfota förare på väg i din körbanas helt motsatt riktning.

Vi har ett storslaget äventyr framför oss i 10 dagar!

Dag 1-2
Med båt färdas vi ut till CGH Earths storslagna resort Coconut Lagoon.  En tvåvåningsbyggnad med ansenliga år på nacken och knarrande trägolv blir vårt första indiska hem. Trådgårdarna och blomsterprakten är slående och vid poolen kan vi koppla av på dagarna under ett parasoll. Vår yogamaster är en vis, äldre man som gärna pratar litteratur och lär oss konsten att ” relaxa” Vi besöker hans ”sala” morgon och kväll. Här finns en mysig fiskrestaurang just vid vattnet och vi landar mjukt i Indiens trädgård.

Dag 3
Är det dags att pröva en av de berömda husbåtarna på ”Vembanad Lake” och det som kallas Keralas ”backwaters”. I sakta, sakta mak flyter vi fram under två dagar och ser landskapet och vattenvägarna som ett skådespel. Väldigt avstressande. God mat lagas ombord och vi blir ompysslade med te av olika slag och min favoritdrink i Indien; Fresh lime soda. Alkoholfritt och med glasen kantade av saltrand.
Dag 5 tar vi vår chaufför till hjälp och klättrar med vår jeep uppför Keralas mjuka kullar för att möta böljande teplantager, kryddodlingar och små och stora byar på vägen. Vi checkar in på CGH Earth Spice Village för två dagars vistelse med vandringar i kryddlandskap och om man vill, safari (ja det finns ett intressant djurliv här..) Ayurvedacentret på hotellet får flera besök. Massage med oljor, turkisk Haman, inpackningar. Vi provar allt. På alla CGH Earth hotell finns spa med Ayurvedabehandlingar och du får först möta en indisk ayurvedaläkare innan du får ditt ”recept” på utvalda behandlingar.  På kvällen är det yoga med husets ”doktor". Var och en av våra yogalärare har sin egen visdom.   

Dag 7-10
Spenderar vid havet, stranden och de höga vågorna i Mararikula. Här är platsen för de långa strandpromenaderna i sanden. Vi bor i härliga, egna hus med en skön veranda utanför. En stor pool finns för att simma några längder på morgonen efter den sköna uppväckande morgonyogan. Här på Marari Beach hänger vi mellan palmerna i hängmattor och jag får mitt livs bästa massage av terapeuterna som jobbar två och två i absolut samklang. Cykelturer till närliggande byar för att se så mycket som möjligt av Indiens landsbygd lockar oss och faktiskt har vi under 10 dagar inte mött så mycket som en enda egen landsman. Engelskan har fått sig en charmig törn och vi är redo att fortsätta färden genom Indien för 2, 10 dagar eller varför inte en månad.
    
Från SEK 22 000 per person i delat dubbelrum
Bästa tiden att resa oktober- mars
•    Flyg med Qatar Airways
•    Privat transfer under rundresan
•    8 nätter på hotell upplagt av oss enligt nedan program och två nätter på husbåt.
CGH Earth är en familjeägd hotellgrupp där naturen har förstaplatsen. Byggnadsmaterialen är moderna men alltid lokala, här sorteras allt som använts och återbrukas, båtturen går genom ett unikt ekologiskt utvecklad landskap. Familjens önskan är att naturen ska berika dig.

Gör din reseförfrågan nedan eller maila oss privatresor@stureplans.se eller ring på 08 - 100 200

Avreseort:                                        
Avresedatum:                                  
Hemresesatum:                              
Antal resenärer:                              
Namn:                                              
Email:                                               
Telefon:                                             
                                                                                 


Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna
Stureplans Resor är partner till Egencia