Boka online
Affärsresor: 08-665 10 00
Gruppresor: 08-661 58 00
Privatresor: 08-100 200

Indiska Oceanen

Maldiverna_Indiska_Oceanen.jpg

Resa till Indiska Oceanen - Här får du möjligheten att hitta din drömö

Mauritius – en populär ö som faktiskt bara blir bättre och bättre. Få andra öar kan ge dig en så fin upplevelse när det gäller sportaktiviteter, god mat, bra service och härliga hotell. Detta till en väldigt bra utväxling lyx per krona. Eller lyx? – Här finns också många trevliga hotell i högre turiststandard  som har ett bra paket att erbjuda en barnfamilj.  De bästa hotellen på ön är legendariska och här ska du vara i tid om du vill få ett rum inför högsäsongen. De som reser till Mauritius kommer gärna tillbaka år efter år. Idag ståtar Mauritius med inte mindre än 8 bra golfbanor. De allra flesta hotell har tennisbanor, vattensporter och dykcenter. För de aktiva är Mauritius en bra destination. För dig som vill komma ut på ön och aktivera dig finns vandringsleder, ridning , quad-bikes. På havet kan du segla katamaran på en heldagsutflykt och snorkla med färgglada fiskar runt småöarna utanför kusten.

La Réunion – den franska ön är för många en ny bekantskap trots att det går flera flyg om dagen direkt hit från Paris. La Réunion ligger endast en kort flygsträcka från Mauritius vilket gör det perfekt för dig som vill dela upp din semesterresa i två delar. På La Réunion får du äventyr och aktiviteter om du vill. Ön är minst sagt kuperad. En stor del av ön kan du endast se från helikopter. Här finns tre vulkankratrar som du kan vandra i. I en krater finns en by och legenden säger att flera som bor där ännu inte gått upp och över kanten! Längs hela ön finns mindre byar längs havet. Badstranden finner du vid Saint Gilles les Bains där några av la Réunions bästa hotell finns belägna. En rundresa med egen bil på 5-6 dagar och avslutande dagar i den charmiga huvudstaden St Denis eller vid badstranden föreslår vi som en ”best of”. 

Seychellerna – paradiset för naturälskaren. Vilken praktfull skönhet öarna på Seychellerna uppvisar. Här finns marina nationalparker för snorklaren och dykaren. På land får fågelskådaren sitt lystmäte och möte även med andra djur; Till exempel de långt över 100-åriga landsköldpaddorna.  Seychellerna har hotell och resorts på många av öarna. Har du tid på dig är det bästa sättet att se och uppleva Seychellerna att ta sig från ö till ö med småflygplan eller färja/motorbåt.  En slags ”öhoppning deluxe” är vad vi vill hjälpa dig att sy ihop med handplockade hotell och ”guesthouses” på de olika små och större öarna. Huvudön heter Mahé och här finns du idag några av  de allra bästa hotellen för en familj.

Maldiverna – nära 1200 större och mindre öar på atoller över en enorm havsyta. Ett fåtal öar är bebodda av Maldivernas befolkning på ca 300 000 personer. Fler och fler öar blir nu till hotell eller resorts. Här gäller det att välja rätt ö för rätt sällskap. För den som älskar att bo vid havet, njuta av sol&bad, softa och läsa, njuta av god mat och att vila ögonen på horisonten så är destinationen mycket väl vald. På många öar finns gym, dykning, snorkling, cyklar och på vissa till och med tennisbana men dagens huvudsyssla består nog i att luta sig tillbaka och njuta av livet. Och vem har inte drömt om att någon gång i sitt liv få bo i ett hus på pålar i havet?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna
Stureplans Resor är partner till DIB Alliance