Boka online
Affärsresor: 08-665 10 00
Gruppresor: 08-661 58 00
Privatresor: 08- 100 200
Jour: 08-665 07 57

San Remo

Italien_San_Remo.jpeg

Du vet väl att riviera är italienska och Nice en gång hette Nizza? På den tiden var också San Remo en tummelplats för all världens celebriteter med en lång rad kungligheter som ledstjärnor.

När Gucci nästa år öppnar en gigantisk outlet för Italiens mest berömda varumärken, strax utanför den gamla staden, hoppas många på en renässans för denna klassiska destination. Det är den väl värd tycker vi.

San Remo, eller som italienarna själva skriver: Sanremo har det azurblå Medelhavet i blickfånget. Våren och hösten är som vanligt bäst. Då har semesterströmmen knappt startat eller sinat  men värmen och solen värmer gott.

Att Alfred Nobel bodde här och att staden bjuder på ett praktfullt överdåd av blommor till den stora festen i Stockholms stadshus varje år har en tydlig orsak. Havet ger svalka på sommaren och värme på vintern. Innanför kustremsan skyddar höga berg mot nordanvinden och ger ett gynnsamt mikroklimat.

Grönsaksmarknaden är fantastisk och  Sanremos  röda räkor,  gambero rosso, är i sig värda en resa och njuts helst nyfångade i en läcker tartar. Den lokala olivoljan är vida berömd och på våren serveras den över tunt skurna kronärtskockor med pecorino, den parmesanliknande hårdosten, till en delikatess av yppersta slag. Kort samt, San Remo och den italienska Rivieran är en pärla att återupptäcka innan den breda turistfloden gör comeback.

Gör din reseförfrågan nedan eller maila oss privatresor@stureplans.se eller ring på 08 - 100 200

Avreseort:                               
Avresedatum:                        
Antal resenärer:                     
Namn:                                      
Email:                                       
Telefon:                                   
                                                     


San_Remo.jpg
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna
Stureplans Resor är partner till Egencia