Boka online
Affärsresor: 08-665 10 00
Gruppresor: 08-661 58 00
Privatresor: 08- 100 200
Jour: 08-665 07 57

St Barthélemy

Saint_Barthlemy.jpg

Resa till St Barthélemy i Västindien

Ön som Gustaf III förhandlade sig till med den franske kungen. Ön som alltså var svensk 1784-1878 och som blev tack vare svenskarna en frihandelszon. Här lever minnet från vår tid kvar och många av de vackra byggnaderna från 1800-talet ståtar i huvudstaden Gustavia.  Du trampar på Kungsgatan, Prinsgatan och Kyrkogatan och stämmer träff på Piteå-platsen. Place de Piteå – vänorten till St Barth!

När du kryssat genom internationellt jetset på strandbaren och  gått på strövtåg i Gustavia så tar du dig ut på ön med din jeep eller vespa.  Ön har samma storlek som Visingsö i Vättern, 25 kvadratkilometer stor och är en vulkanö med höga toppar och mjuka dalar. Så många vackra vyer över öns 22 olika stränder gör att du måste stanna och fotografera med täta mellanrum.  Att gå till stranden innebär på St Barth att du tar en baguette under armen och en flaska vatten i korgen och njuter på en ”öde” strand.  De bästa på ön är Salines, Gouverneur och Colombier. Här finns inga hotellbyggnader i sikte.

Över sjuttio restauranger på denna lilla ö ser till att du får en gastronomisk upplevelse varje dag.   Vill du sporta? Då erbjuder St Barthélemy dykning, snorkling, havsfiske, surfing. På land finns tennisbanor, vandringsleder, yogastudios och förstås gym.  St Barthélemy är också den ö i Västindien som erbjuder lite exklusivt nattliv. Ta en utekväll på Nikki beach, en kvällsdrink i Gustavias hamn eller besök en av öns nattklubbar.

En ”egen” bostad på semestern?
Stureplans resor samarbetar med de bästa husuthyrningsfirmorna på ön och vi har även sett flera av de olika villorna. Det finns hus med 1 – 10 sovrum på ön.  Beroende på vad du har för önskemål kan vi hitta det perfekta husläget åt dig.  När du landar på St Barths flygplats Remy de Haenen, möts du av husagenten som välkomnar och tar dig till ditt hus och hjälper dig att hämta ut din bokade bil (alla behöver egen bil på St Barth – lokaltrafik saknas och taxi är stundtals svårt att finna). Framme vid huset får blir du visad runt och sedan har du ”concierge service” under hela din vistelse. Din concierge hjälper dig att ordna utflykter, boka bord för middagar och luncher och ser över huvud taget till att ta hand om dina önskemål. Låt oss föreslå en villa för dig på St Barth, din bästa semester.

Hotell på St Barthélemy
Vi har erfarenhet av hotell på St Barthélemy sedan många år och har flera förslag. Le Guanahani och Le Sereno är medlemmar i ”Leading hotels of the World” och ligger sida vid sida  i en lugnare vik, skyddad av rev. Oetker Collections härliga Eden Roc ligger i St Jean, nära butiker och restaurager och öns nöjescentra.  För dig som vill bo mer familjärt föreslår vi gärna det personliga Village St Barth, hotellet som drivs av familjen Charneau,  Hôtel Village St Barth på höjden ovanför St Jean-bukten. Alla hotell vi nämnt här har allt från dubbelrum till egna villor på hotellområdet att erbjuda.

Gör din reseförfrågan nedan eller maila oss privatresor@stureplans.se eller ring på 08 - 100 200

Avreseort:                                        
Avresedatum:                                  
Hemresesatum:                              
Antal resenärer:                              
Namn:                                               
Email:                                                
Telefon:                                              
                                                                          

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna
Stureplans Resor är partner till Egencia