Boka online
Affärsresor: 08-665 10 00
Gruppresor: 08-661 58 00
Privatresor: 08-100 200

Seychellerna fr. 39 995:-

Seychellerna_beach_with_footsteps_nenad-radojcic_Unsplash.jpg

Resa till Seychellerna - Här får du ö-luff deluxe i Indiska oceanens mest utsökta juvelsamling 

Seychellerna består av många små öar, en glimrande tropisk skärgård mitt i Indiska Oceanen. Det bästa är att vi inte behöver välja en favorit utan kan fördela semesterdagarna på olika öar. Mellan öarna åker vi småflygplan, helikopter eller båt och att hitta en alldeles egen strand är inte alls omöjligt. Här har man nämligen tackat nej till massturism så vi kan känna oss alldeles trygga med att exklusiviteten finns kvar.  Går också utmärkt att kombinera Seychellerna med safari i Sydafrika eller Kenya. 

Lite om några av öarna
Mahe
– här finns den internationella flygplatsen och 90% av befolkningen bor på huvudön Mahe. Här finns sköna vandringleder och du kan gå till fots till många av öns dryga 70 stränder. Du kan njuta av Morne, Seychellernas största nationalpark och kanske bestiga Morne Blanc – Seychellernas högsta bergstopp.    
Le Digue – vykortvacker liten ö men ändå den tredje mest befolkade, här kan du cykla eller gå runt ön till fots. Le Digue är nog mest känd för sina stenbumlingar i granit som ramar in de kritvita stränderna. På ön odlas vanilj och tillverkas kokosnötsolja och är hem till paradisflugsnapparen som inte finns någon annanstans på jorden.
Silouette - avslappnad och mysig kuperad ö med bara ca 200 bofasta. Denna ö har bland den rikaste biologiska växtmångfalden i hela Indiska oceanen och är ett perfekt ställe för att sola, bada, läsa böcker och snorkla. 
Praslin – näst största ön och bara 15 minuter med småflygplan från huvudön. Praslin sitter på en riktig skatt med världens kanske vackraste strand Anse Lazio där man faktiskt får simma bland korallreven. Förutom de undersköna stränderna finns nationalparken Vallée de Mai som är med på Unescos:s världsarvslista och världens största kokosnöt Coco de Mer som endast finns här och på en liten grannö som heter Curieuse. 
Bird Island - magisk liten korallö där Esmeralda bor – världens äldsta sköldpadda, född 1771. Mellan oktober – november simmar valhajen in till öarna vid Bird Island, då kan man också få se knölvalar, kortfenad grindval och sydkapare.           

Flyg: Reguljärt med korta mellanlandningar, restid ca 13 timmar från Stockholm
Transfer: Privat transfer flygplats-hotell, från 10 minuter beroende på hotellets läge och på vilken ö
Tidsskillnad: Ingen jetlag! +2-3 timmar (sommartid/vintertid)
Väder: Medeltemperatur i luft och vatten ligger på 26-29 grader och solen skiner året om. Regnperiod infaller under vintern. Milda vindar och lugnt hav under jul och nyår. 
Indikationspris: Paket inkl. flyg, hotell 7 nätter och transfer från ca 39.995kr/person med del i dubbelrum 

Våra favoritaktiviteter på Seychellerna
Vandra och cykla på någon av de många lederna på öarna 
Snorkla och dyka med hopp om att få se bl.a. revhaj, fjärilsfisk, soldatfisk och ekorrfiskrockor. Vid de yttre öarna kan man även få se rockor och hammarhaj 
Golfa på ön Praslin 
Besöka världsunika naturreservat som skyddar en rad utrotningshotade djurarter
Åka på fiskeutflykter
Skåda valhajar 
Segla 
Surfa  

Gör en förfrågan nedan, maila oss på privatresor@stureplans.se eller ring på 08 - 100 200

Avreseort:                                        
Avresedatum:                                  
Hemresedatum:                              
Antal resenärer:                              
Namn:                                               
Email:                                                
Telefon:                                              
                                                                          

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna
Stureplans Resor är partner till DIB Alliance